Gerbing

Verwarmde broeken voor Nederlands team Sotsji

Maar liefst 24 medailles werden er gewonnen tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji 2014 door TeamNL. Een ongekend record!
Door de juiste sporttalenten te laten focussen en ondersteunen met de beste begeleiding, zijn er prachtige resultaten geboekt. Resultaten waar wij als Nederlanders trots op kunnen zijn. Trots zijn wij ook op het feit dat Gerbing een bijdrage heeft mogen leveren aan de speciaal ontwikkelde verwarmde sportkleding.
Uit wetenschappelijke publicaties is gebleken dat het effect van warmhouden van de verschillende spiergroepen ná de warm-up periode, een positieve uitwerking heeft, met name bij explosieve prestaties.

“Wellicht kunnen de verwarmde sportbroeken nét het verschil maken tussen een medaille of niet”, aldus Kamiel Maase van sportkoepel NOC*NSF. “In de topsport zijn de marges klein, waardoor wij als klein land nét iets slimmer moeten zijn dan de grotere landen”.
Een verwarmde sportbroek zou wellicht het beetje extra kunnen leveren wat het ultieme uit de prestaties kan opleveren op onderdelen waarbij duizendsten van seconden de doorslag kunnen geven.

Met haar jarenlange ervaring en bewezen Microwire® verwarmingstechnologie in de verwarmde jassen, verwarmde sokken en verwarmde handschoenen voor onder andere motorrijden en buitenactiviteiten, heeft Gerbing in samenwerking met het gerenomeerde sportkledingbedrijf Sportconfex uit Assen een speciale verwarmde trainingsbroek ontwikkeld.

Deze high-tech verwarmde polyamide-lycrabroek is volledig deelbaar, door 2 lange ritsen in de zijkant. Het Microwire® verwarmingssysteem is volledig in de stof gelamineerd, voor maximaal stretchbehoud.

Dit is zo baanbrekend, dat Gerbing patent heeft aangevraagd op deze verwarmde sportbroeken.

Gerbing zal met haar bewezen en hoogwaardige technologie blijven investeren om niet alleen motorrijders en outdoor-klanten van dienst te zijn, maar ook topsporters optimaal te laten presteren.

De verwarmde sportbroeken zijn vanaf medio maart 2014 weer volop verkrijgbaar.

Translate »

Pin It on Pinterest